ANKE BODEWES MAKELAARDIJ Linda van Ooijen Knook

010-2464444
info@ankebodewes.nl

Architect aan het woord

In het groene en duurzame Park Harga komt een intieme woonwijk met grondgebonden woningen. Alle woningen binnen deze nieuwe wijk hebben een eigen karakter; ze zijn gelegen aan de prominente singel, aan een hofje of juist uitkijkend op het groen. We spreken de architect van het project, Eefje van Groosman Architecten, over de door haar ontworpen woningen.

Karakteristiek

Op de vraag wat de 156 woningen in Park Harga onderscheidt, antwoordt Eefje zichtbaar enthousiast: "Alle woningen vormen één familie, maar hebben elk hun eigen identiteit. De woningen aan de singel hebben een statige signatuur. Ze zijn iets opgetild, hebben een trapje voor de voordeur en verticale raamopeningen, waardoor het statige karakter wordt versterkt. De Hofwoningen hebben een meer speels en intiem karakter. Dit komt door de vierkante raamopeningen en de verspringende witte kaders." Ze vervolgt: "ook in het metselwerk van de woningen zit een kleine nuance. Bij de Singelwoningen is het metselwerk net iets roder dan bij de Hofwoningen, waar de tint meer oranje is. De witte kaders zorgen daarbij voor een fris geheel."

Statig versus speels

Statig versus speels dus. Waarin uit zich dit nog meer? "De gevels van de Singel-
woningen worden af en toe onderbroken door een haakse kap. Bij de Hofwoningen wordt juist gespeeld met de rooilijn van de woningen, waardoor deze een kleine voortuin of een Delfts-achtig stoepje hebben. De connectie met het hof is hierdoor snel gemaakt. Indien gewenst is dit te versterken door de keuze van een grotere raam- opening." Hoe zit het met het groen rondom de Singelwoningen? "Die hebben allen een voortuin met een groene afscheiding, hierdoor wordt het groene karakter van de wijk extra versterkt. Op deze manier ontstaat een intieme en zeer prettige woonsfeer!"

 

Terug naar overzicht