ANKE BODEWES MAKELAARDIJ Linda van Ooijen Knook

010-2464444
info@ankebodewes.nl

Maak kennis met makelaar Linda van Ooijen-Knook

Anke Bodewes Makelaardij gaat de verkoop verzorgen van alle woningen in Park Harga. Linda van Ooijen-Knook en Anke Bodewes steunen deze weken het project Proefwonen in Schiedam. Linda stelt zichzelf hierbij voor.

Vandaag stellen we een van onze partners aan je voor. Linda werkt bij Anke Bodewes Makelaardij O.G. B.V. en heeft een enorm zwak voor Schiedam. Stel haar een vraag over Schiedam en ze vertelt met zoveel passie dat je spontaan verliefd wordt op de stad.

‘Ik ben Linda van Ooijen Knook en al 7 jaar werkzaam bij Anke Bodewes Makelaardij. Om maar met de deur in huis te vallen: ik woon zelf niet in Schiedam, maar ik noem het wel mijn ‘tweede thuis’. Van de organisatie kreeg ik het verzoek om in eigen woorden te omschrijven waarom ik Schiedam zo leuk vind. Ik begin altijd een beetje te stralen als mensen me dat vragen. Het is een prachtige veelzijdige stad met creatieve mensen, die de mentaliteit van ‘niet lullen maar poetsen’ hebben en lekker recht door zee zijn. Dat is precies waarom ik me er zo thuis voel. Maar zo makkelijk kom ik er niet vanaf en daarom dacht ik: ik neem jullie mee op een werkdag in augustus van dit jaar. 

Vandaag begin ik de dag met een inspectie van een appartement aan de Maasboulevard. Deze plek biedt uitzicht over de nieuwe waterweg, waar vandaag containerschepen worden ingehaald door watertaxi’s. Er zitten vissende mannen aan de waterkant en langzaam stromen er mensen het Maasboulevard park in om te genieten van de rust. Na de inspectie moet ik een advies uitbrengen aan de rand van het centrum. Ik stap in de auto en volg de weg langs molen De Nolet en zie het stoere gebouw van de distilleerderij. Ik zie mensen hun hondje uitlaten in het oudste stadspark van Nederland ‘De Plantage’ en ik vang nog een glimp op van de Lange Haven, die altijd even de aandacht trekt. De woning blijkt een leuk starters appartement met geweldig uitzicht over de skyline van Rotterdam aan de ene kant en de prachtige molens die de stad rijk is aan de andere kant. 

Terug naar kantoor in Schiedam Noord. Het is een mooie zomerdag en ik rij langs de polder waar je nog vrij en dorps kunt wonen. Ik zie in de verte het recreatie gebied Midden Delfland en Oud Kethel, een pittoresk kleine dorpskern. Ook kom ik langs Sveaparken, een bijzondere en redelijk nieuwe wijk in Zweedse sferen wat aandoet als vakantiepark. Dan weer door naar het centrum voor een bezichtiging van een luxe en redelijk nieuw appartement. Door de ligging aan de Nieuwe Haven is de sfeer niet alleen waterrijk, maar ook historisch. Bij dit appartement kun je een bootje aan de privé ligplaats kwijt. Met de kijkers ga ik nog even zitten op het bankje om te genieten van het uitzicht. Ik heb nog een cadeautje nodig dus ik rij over de Lange Haven om bij de Bonte Koe een lekker stukje chocolade te kopen. De ponton van Prego is al gezellig gevuld met mensen. Hier kun je heerlijk tapas eten en met goed weer op het water. 

De laatste afspraak van vandaag is aan de Warande. Een statig herenhuis met een tuin alsof je in een park woont, maar toch middenin de stad. De reden dat ik mijn werk zo leuk vind is omdat het zo afwisselend is. Dat wordt nog eens versterkt door de veelzijdige stad waarin ik werk. Ik draag Schiedam een warm hart toe en adviseer iedereen eens een dagje de stad te verkennen. Het Proefwonen weekend is een uitgelezen kans om niet alleen de stad, maar ook haar inwoners te ontmoeten. Wees van harte welkom!’

Terug naar overzicht